miercuri, 31 octombrie 2012

Centrul de zi pentru copii "Sfânta Tatiana"

            In luna iunie printr-o Hotărâre a  Consiliului Local al Municipiului Satu Mare a fost  aprobată concesionarea către Asociaţia "Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului" Satu Mare, pentru o perioadă de 30 de ani, a fostei centrale termice din cartierul Micro 15, Aleea Trotuş, nr.2, în vederea modificării de destinaţie a acesteia în "Centru de zi pentru copii ".
            Pentru amenajarea acestui centru social, se fac demersuri în vederea strângerii fondurilor necesare lucrărilor de construire şi dotărilor aferente.
            Asociaţia doreşte să iniţieze un program permanent cu copiii din familiile cu   posibilităţi financiare modeste prin care :
-  să ofere asistenţă educaţională pentru prevenirea abandonului şcolar,
-  să prevină infracţionalitatea  juvenilă, prin consiliere de specialitate
-  să-i ajute să-şi însuşească normele de igienă
-  să contribuie la dezvoltarea unui comportament social normal, în vederea unei bune integrări în societate.
       Suma estimata ca fiind necesară pentru amenajarea şi dotarea Centrului de zi pentru copii, care se va afla sub patronajul Sfintei Tatiana, este de 150.000 de EURO. 
       Fotografiile cu starea actuala a clădirii si cu schita viitorului Centru de zi pot fi vizualizate prin accesarea link-ului de mai jos:
       Toate persoanele care doresc sa aduca o bucurie copiilor sărmani, pot face acest lucru prin donaţii in bani, materiale de construcţii sau alimente.
              Va multumim tuturor.
             Detalii se pot gasi pe site-ul: http://amd-sm.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu