miercuri, 9 septembrie 2015

Incepe scoala!

In curand va incepe un nou an scolar. Copiii asistati de catre Asociatia Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului au nevoie de rechizite pentru a putea incepe scoala in bune conditii. Poti sa-i ajuti si tu?

Draga mea / Dragul meu,

Mă numesc Natalia. Îți scriu în numele copiilor care nu ştiu ce înseamnă să mănânci pe săturate. În multe zile ne mulţumim doar cu o bucată de pâine.
       Unii dintre noi nu au nici măcar un acoperiş deasupra capului sau locuiesc in "case" fără uşi şi ferestre. Cei care au un domiciliu stabil se pot considera "bogaţi", chiar dacă deseori rabdă de foame.
      Visăm însă la un viitor mai bun, la care poţi să contribui şi tu!
      În curând va începe un  nou an şcolar. Vrem să avem şi noi posibilitatea de a merge la grădiniță și la şcoală ca şi alţi copii, dar toate sunt aşa de scumpe! Avem şi noi nevoie nu doar de mâncare ci și de rechizite. Nu putem învăţa fără acestea, iar părinţii nu reuşesc să ni le cumpere. De multe ori am fost nevoiţi să împrumutăm câteva foi sau câte un creion de la colegii noştri.
             De câțiva ani suntem în grija Asociaţiei "Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului" care ne oferă prin donaţiile unor oameni cu suflete mari o masă caldă, de 3 ori pe săptămână. Tot cu ajutorul lor primim îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite. În plus suntem ajutați de voluntarii asociației să ne pregătim temele de casă. Părinții noștri nu au reușit să meargă la școală, deci nu pot să ne fie de ajutor. Ne-am dat seama că învățând, putem avea o viață mai bună!
            Vrei să ne ajuți și tu? Îți mulțumim din suflet!
     ….      
Sunt copii frumoşi, chiar şi in zilele in care sunt foarte murdari. Mulţi dintre ei nu au deprinderile minime de igienă corporală. Nu i-a învăţat nimeni până acum. S-au născut în familii care trăiesc într-o stare de sărăcie cruntă. Sunt zile în care nu au nici măcar câte o felie de pâine pe masă. Este greu de imaginat viaţa lor, dacă nu ai avut o experienţă asemănătoare.
Mulți nu știu că există și o altfel de viață decât cea cu care s-au obișnuit. Dar noi ne dorim să le dăm o șansă. Șansa la educație și prin aceasta la o viață normală.
         Pentru toţi aceşti copii Asociaţia"Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului" a început lucrările  de construire ale unui centru  de zi în care se vor desfăşura activități prin care să se prevină abandonul şcolar şi infracţionalitatea juvenilă, să-i ajute pe copiii sărmani să-şi însuşească normele de igienă, să contribuie la dezvoltarea unui comportament social normal, în vederea unei bune integrări în societate.
         Toţi aceşti copii merită un trai mai bun, dar pentru realizarea acestui obiectiv este mare nevoie de ajutorul tău. Orice sumă de bani va fi de un real folos.
           Alăturându-te nouă, poți  contribui la împlinirea visului acestor copii, devenind Ctitor de viitor.
          Detalii despre activitățile asociației, pe site-ul: http://amd-sm.ro
         Persoană de contact:Marinela Gliga, telefon 0740 - 799622.
         Dacă doreşti să ne trimiți un e-mail cu sugestii sau solicitare de informaţii suplimentare, te rugăm să foloseşti adresa: amd_satumare@yahoo.ro.
        Iti multumim!
Președinte,
Pr. Tiberiu Vălean
 Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu