miercuri, 25 noiembrie 2015

CAMPANIA NATIONALA ,,SAPTAMANA FRUCTELOR SI LEGUMELOR DONATE ’’

Ne gasim in Postul Craciunului. Nu intamplator , in prima duminica din acest post s-a citit la Sf. Liturghie Pilda samarineanului milostiv, pilda care ne indeamna pe toti la ajutorarea semenilor.
O alta coincidenta este faptul ca, in prima  saptamana din Postul Craciunului 16 – 20 noiembrie 2015, s-a desfasurat Campania Nationala  ,,Saptamana fructelor si legumelor donate ’’. Si astfel, elevi si parinti de la Scoala Gimnaziala ,,Constantin Brancoveanu ’’,  Scoala Gimnaziala ”Lucian Blaga” Satu Mare si Scoala Gimnaziala Madaras, indemnati de doamnele invatatoare si d-nii diriginti au urmat exemplul samarineanului milostiv.
Echipa SNAC a Scolii Brancoveanu ( profesorii voluntari:  Dir.adj. Dan Crina, Man Adriana, Osan Adela si pr. Tompos Lucian) s-a ocupat de colectarea, cantarirea si transportarea legumelor si fructelor la beneficiarii acestui proiect. Donatiile au avut doua destinatii: Asociatia Sf. Acoperamant al Maicii Domnului si fam. Tarta din satul Tatarasti ( o fam. cu 10 copii, aflata de asemenea in evidentele asociatiei ).
Astfel, pentru beneficiarii de la Asociatia Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului  Satu Mare elevii darnici ai Scolii Brancoveanu au adunat peste 100 kg legume ( in special cartofi , morcovi, varza, etc.) si o impresionanta cantitate de fructe: 115 kg mere, 80 kg portocale si 55 kg banane. Iar pentru familia Tarta din Tatarasti, clasa a V – a B, impreuna cu d-na diriginta Man Adriana au donat 45 kg legume si 12 kg fructe.
Pe langa profesorii voluntari implicati in aceasta campanie, trebuie mentionati si grupul de elevi voluntari ai Scolii Brancoveanu, elevi din clasele a V –a A si a VI – a A, care au pregatit masa pentru beneficiari, oferind copiilor de la Asociatie si un program de cantece patriotice.
Atat beneficiarii, cat si profesorii voluntari ai scolii doresc sa MULTUMEASCA elevilor, parintilor, celorlalte cadre din scoala si d-nei director Anca Seucea pentru implicare si pentru dorinta de a-si ajuta semenii !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu