luni, 28 martie 2016

Marsul pentru viata 2016: Pentru viata, pentru femeie, pentru familie

Aproximativ 200 de satmareni, printre care mame cu copii, tineri, dar si persoane mai în vârsta, au participat sambata 26 martie, la „Marsul pentru viata”, actiune organizata de asociatiile „Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” si „Pro Vita” sub sloganul PENTRU VIATA, PENTRU FEMEIE, PENTRU FAMILIE.
Evenimentul ajuns în acest an la cea de-a VI-a editie a debutat cu un scurt program artistic, o rugaciune si cu luarea de cuvânt a parintelui Tiberiu Valean, presedintele Asociatiei „Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului”.
„Noi am venit sa aducem un omagiu femeii care naste. Venim aici sa marsaluim pe strada si sa aratam lumii ca trebuie sa devenim sensibili în fata femeii care se afla în criza de sarcina. Multe tinere din ziua de astazi cred ca nu au alta optiune decât avortul, pentru ca, de obicei, în societatea noastra oamenii carora li se întâmpla anumite necazuri de acest gen sunt dispretuiti si marginalizati. Nu este asa. Întotdeauna exista o optiune si optiunea cea mai buna, întotdeauna, este viata. Viata fiecarui copil care se naste este o viata importanta, pentru ca fiecare copil care se naste se afla în planul lui Dumnezeu. Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Sa nu uitam ca noi ne-am nascut din niste mame care    ne-au iubit si ne-au adus la viata. Tatii nostri si mamele noastre ne-au îngrijit, ne-au adus în lume si ne-au dat, ca sa zic asa, puterea de a ne trai noi însine viata prin ceea ce am învatat de la ei”, a declarat parintele Tiberiu Valean.
Participantii la mars au pornit de pe platoul din fata Muzeului Judetean (B-dul Vasile Lucaciu), în jurul orei 12.00. Purtând pancarte pe care erau înscrise mesaje de sustinere a vietii, participantii au marsaluit pâna în Centrul Nou.
„Marsul pentru viata” are loc anual cu scopul afirmarii dreptului la viata al tuturor persoanelor începând de la momentul conceptiei.
Participantii la mars militeaza pentru stoparea avortului, oferirea de alternative la avort prin sustinerea femeilor aflate în dificultate si stoparea falsei educatii sexuale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu