vineri, 10 iunie 2016

Părintele Arsenie Papacioc - Iubeste cu tot sufletul si iartă!


Sensul adevarat al invataturii crestine nu este sa te gandesti numai la mantuirea ta, ci sa te gandesti si la mantuirea altuia, cu orice pret: Mantuind, mantuieste-te! Ne-a creat Dumnezeu nu numai pentru noi, ci pentru intreaga creatie. Esti chemat, oricine ai fi, sa vezi ca ai un rol mantuitor pentru creatia lui Dumnezeu!
Sa spui neincetat: ”Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatosul.” Sa spui rugaciuni la Maica Domnului, Stapana Cerului si a Pamantului, care este suparata pe cei care nu-i mai cer nimic. Ea se arata cu inima larga chiar si fata de cei care, fie din nepasare sau din nerecunostinta, alearga rar la dansa.
Avem un inger pazitor, pe care ni l-a dat Dumnezeu ca sa ne pazeasca sufletul pana la moarte, pentru ca sa fim paziti si sa nu lase viata noastra in mainile unui dusman, care este diavolul. Se lupta ingerul pazitor cu ingerul rau sa ne castige pe noi. Si stiti care biruie? Acela de partea caruia suntem noi, acela biruie!
Nu mai vorbiti unul despre altul de rau! Vorbiti numai de bine! Sa stii ca dupa cuvintele tale te va judeca. Sau dupa cuvintele tale te vei bucura! Ca este o foarte mare rusine sa vorbesti de rau pe fratele tau de drum, in lupta cu acelasi dusman nesuferit, diavolul! Este foarte mare darul sa ai pe cineva langa tine!
Ati observat care e criteriul da mantuire in Evanghelie? Este iubirea! Dupa asta ne va judeca: ”De ce n-ati iubit?” Ati observat atunci cand se citesc Evangheliile cum repeta mereu Dumnezeu: ”Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul” (Ioan 13, 34). Sa va iubiti!

Parintele Arsenie Papacioc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu