duminică, 29 ianuarie 2023

Nu vă lăsați tulburați de lucruri lipsite de importanță



     Fiecare zi poate aduce cu sine un eveniment sau o problemă care să ne tulbure. Dacă dorim să ținem neliniștea departe de noi, e important să primim tot ce ni se întâmplă în duhul rugăciunii, cu convingerea că Dumnezeu ne veghează, ne păzește - drept urmare totul va fi bine până la urmă. A ne petrece timpul măcinați de grijă nu va duce la nimic; îngrijorarea ne va purta pașii spre locuri greșite.

    Dacă ne vom concentra întreaga energie asupra lui Hristos, știind că El este cu noi și când suntem supuși necazurilor, și când sărbătorim o victorie, atunci vom accepta în pace tot ce ni se va întâmpla. Cum să ne pierdem nădejdea și să cădem în disperare când știm că greutățile și supărările sunt mijloace folosite de Dumnezeu pentru mântuirea noastră?

    Atunci când Îi slujim Domnului, nu e cazul să ne tulburăm și să ne îngrijim „pentru multe”, ci să păstrăm în minte doar lucrul cel de trebuință, care nu se va lua de la noi.

„Şi pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei.

Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui.

Iar Marta se silea cu multă slujire şi, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute.

Şi, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti;

Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea.” ( Luca 10, 38 - 42 )


Părintele Trifon, Dimineți cu Dumnezeu

365 îndrumări de folos duhovnicesc pentru fiecare zi din an

( 23 ianuarie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu