marți, 7 februarie 2023

Veșnicia e un timp foarte lung

 



    Dumnezeu ni se descoperă dacă noi pornim în căutarea Lui și rămâne nevăzut numai dacă, din orgoliu sau preocupare de sine, nu vrem să-L lăsăm să intre în viața noastră. Dacă doriți să-L cunoașteți, trebuie doar să-I cereți asta, și El vă va deschide calea. Nu îngăduiți distracțiilor lumești și plăcerilor vremelnice să vă abată de la contemplarea Lui Dumnezeu!

    Ne întristează faptul că mulți oameni trăiesc în căutarea plăcerilor materiale, a succeselor profesionale și a petrecerii timpului cu diferite distracții, fără să acorde atenție lucrurilor a căror importanță este veșnică. Tot ce facem în viața aceasta are un impact deosebit asupra stării noastre atunci când ne vom afla în fața Domnului. Când va veni timpul să dăm seama de felul în care am trăit, nu va fi suficient să-I explicăm că am locuit într-o casă mare, am crescut copii buni, am donat bani unei organizații de caritate și am participat la acțiuni de voluntariat - dacă n-am făcut nimic pentru a aprofunda relația noastră personală cu El.

    Veșnicia este un timp fără sfârșit, iar viața care ne este dată, un timp foarte scurt. Pentru a nu irosi acest timp limitat, trebuie să ne ocupăm de lucrurile care merită atenție. Cina luată cu prietenii și vizionarea unui film împreună cu ei vor fi o tragică pierdere de timp, dacă nu-I vom oferi și Domnului cel puțin același interval de timp. 

    Dacă vă simțiți uscați sufletește, priviți înlăuntrul vostru și veți afla motivul. Dumnezeu Și-a făcut datoria Lui; e rândul vostru să faceți ce trebuie.


Părintele Trifon, Dimineți cu Dumnezeu

365 îndrumări de folos duhovnicesc pentru fiecare zi din an

( 25 ianuarie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu